Potrebni sastojci
brašno,sol i suhi kvasac!
Zatim na sredini sjedinjenih
sastojaka napravit udubljenje
u koje ćemo dodavati toplu vodu
sve dok ne dobijemo smjesu
koja se ne lijepi za ruke.
Prekrit tijesto i ostaviti da
se digne.Nakon pola sata
tijesto dobro razradit rukom
ili kašikom.Ponovit postupak
jos dva puta.
Nakon toga na pobrašnjenu
podlogu razvući tijesto debljine
1cm.
Časom vadit krugove dok ne
potrosimo tijesto.
Zatim u posudu nasut malo
ulja u koje ćemo svaki kolut
tijesta umoćiti i tako redati
uspravno jedan do drugog.
Pustit jos 15-tak minuta a zatim
peći u zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!
- brašno
- suhi kvasac
- sol
- ulje
brašno,sol i suhi kvasac!
Zatim na sredini sjedinjenih
sastojaka napravit udubljenje
u koje ćemo dodavati toplu vodu
sve dok ne dobijemo smjesu
koja se ne lijepi za ruke.
Prekrit tijesto i ostaviti da
se digne.Nakon pola sata
tijesto dobro razradit rukom
ili kašikom.Ponovit postupak
jos dva puta.
Nakon toga na pobrašnjenu
podlogu razvući tijesto debljine
1cm.
Časom vadit krugove dok ne
potrosimo tijesto.
Zatim u posudu nasut malo
ulja u koje ćemo svaki kolut
tijesta umoćiti i tako redati
uspravno jedan do drugog.
Pustit jos 15-tak minuta a zatim
peći u zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!
Super recept, moracemo isprobati!
OdgovoriIzbriši