POTREBNI SASTOJCI
- 300 CVIJETOVA MASLAČKA
- 2 KG ŠEĆERA
- 2 L VODE
- 2 LIMUNA
- 2 NARANDŽE
POSTUPAK
- Maslačak očistiti i oprati (nije potrebno u potpunosti očistiti od listova),,
narandže i limun
također oprati
tako da ih ne
moramo u
potpunosti oguliti
narezati ih na kriške
te sve preliti sa 2 l vode
- Staviti da kuha sat i petnaest minuta,, maknuti sa vatre,ohladiti(radi sigurnijeg rukovanja) te procijediti na gazu
Da biste bili sigurni da je vaš med
dobio potrebnu gustoću prije
nego ga maknete s vatre
dobio potrebnu gustoću prije
nego ga maknete s vatre
izvadite u malu metalnu posudu dvije-tri kaškice meda pa ohladite.
Ako nije dovoljno gust nakon hlađenja kuhajte ga još dok nedobijete željenu gustoću.
mojih devet tegli je spremno,,,
OdgovoriIzbrišiČaj od cvjetova
OdgovoriIzbrišiMožete pripremiti i čaj. Uberite cvjetove i osušite ih na zraku. Od osušenih cvjetova napravite čaj i pijte ga uvijek svježe pripremljenog. Možete u njega dodati i med, čime ćete dodatno obogatiti ljekovitost čaja, ali nemojte zaboraviti da se med nikada ne stavlja u čaj dok je vruć niti metalnom žlicom. Koristite drvenu ili plastičnu.
Čaj od korijena maslačka:
OdgovoriIzbrišiKorijen biljke osušite, zatim sitno narežite i sameljite. Pohranite prah za buduću upotrebu. Na dan pijte pola čajne žličice uz čašu vode.