Za svu ukuhanu i ukiseljenu zimnicu treba odabrati suhu,prozračnu i hladnu prostoriju.
Smočnicu koja se upotrebljava za čuvanje zimnice treba svakog ljeta iznova krečiti,a sve police i podove oprati jakom ocetnom kiselinom.
Staklenke treba poredati tako da se međusobno ne dodiruju i da se lako moźe kontrolirari njihov sadržaj.
Prostoriju treba što češće zračiti da se ne nakupi previše vlage ali u zimskim mjesecima treba paziti da ne dođe do smrzavanja.
Temperatura u prostoriji ne bi trebala biti viša od +15`C niti niža od 0` C.
Smočnicu koja se upotrebljava za čuvanje zimnice treba svakog ljeta iznova krečiti,a sve police i podove oprati jakom ocetnom kiselinom.
Staklenke treba poredati tako da se međusobno ne dodiruju i da se lako moźe kontrolirari njihov sadržaj.
Prostoriju treba što češće zračiti da se ne nakupi previše vlage ali u zimskim mjesecima treba paziti da ne dođe do smrzavanja.
Temperatura u prostoriji ne bi trebala biti viša od +15`C niti niža od 0` C.
Moraju biti tako odabrani da omogućuju dobru cirkulaciju zraka oko aparata .
Stražnja strana aparata mora biti udaljena od zida.
U blizini ne smije biti neki veći izvor toplote kao npr. štednjak ili peć.
Stražnja strana aparata mora biti udaljena od zida.
U blizini ne smije biti neki veći izvor toplote kao npr. štednjak ili peć.
Domaćinstva koja imaju vlastite poljoprivredne proizvode pa imaju veće količine voća i povrća za čuvanje tokom zimskih mjeseci trebali bi imat i podrume u kućama ili trapove u vrtu.
Jako bitno za podrume također je da su prozračni i suhi.
Jako bitno za podrume također je da su prozračni i suhi.
Ambalaža za čuvanje zimnice ovisi o postupku koji se primjenjuje u konzerviranju i o vrsti namirnice
Primjedbe
Objavi komentar